Disciplinárny senát oslobodil spod disciplinárneho návrhu sudcu Najvyššieho súdu Slovenskej republiky

Disciplinárny senát rozhodol o oslobodení sudcu JUDr. Františka Moznera na základe aplikácie rozhodnutia Európskeho súdu pre ľudské práva vo veci Miroslava Todorova proti Bulharsku, a to s odkazom, že pri disciplinárnom návrhu sa ako dominantný cieľ javilo potrestanie sudcu Najvyššieho súdu Slovenskej republiky za jeho kritické vyjadrovanie k reforme súdnictva a novej súdnej mape.

Disciplinárny senát č. 32 na dnešnom ústnom pojednávaní oslobodil sudcu JUDr. Františka Moznera spod disciplinárneho návrhu, pretože skutky, ktorých sa disciplinárne obvinený dopustil, nie sú disciplinárnym previnením.

Rozhodnutie disciplinárneho senátu bolo prijaté pomerom hlasov 4:1 a nie je proti nemu prípustný opravný prostriedok.

V disciplinárnej veci ministerka spravodlivosti Slovenskej republiky c/a sudca Najvyššieho súdu Slovenskej republiky JUDr. František Mozner rozhodol senát č. 32 Najvyššieho správneho súdu Slovenskej republiky v zložení: predseda senátu JUDr. Marián Fečík (sudca spravodajca); sudcovia JUDr. Anita Filová; Mgr. Kristína Babiaková a prísediace sudkyne JUDr. Lucia Kolníková; doc. JUDr. Diana Treščáková, PhD.

Zverejnené dňa: 22. máj 2023