Najvyšší správny súd Slovenskej republiky na veľtrhu pracovných príležitostí pre študentov práva

„Každého, kto sa pristavil pri stánku Najvyššieho správneho súdu Slovenskej republiky sme informovali o pripravovaných stážach a taktiež o možnom uplatnení absolventov v rámci našej inštitúcie. Mnohí študenti poznali Najvyšší správny súd Slovenskej republiky a zaujímali sa o jeho agendu. Najviac o nedávno ukončené volebné veci a taktiež disciplinárne veci. Pomerne dobrý prehľad niektorých študentov v rozhodovacej činnosti nášho súdu ma pozitívne prekvapil.,“ uviedla vedúca oddelenia analytických činností Jarmila Jendrušáková. Dodala, že záujem návštevníkov o informačný stánok prevýšil jej očakávania.

„Návštevníkom sme prezentovali aj mnohé úspešné medzinárodné aktivity súdu či jeho medzinárodné členstvá, ktoré sa mu podarilo dosiahnuť už v úvode jeho založenia. Referát medzinárodných vzťahov úzko spolupracuje s analytickým tímom na našom súde a s tým súvisí tiež požiadavka znalosti cudzieho jazyka, ktorú sme tlmočili budúcim potenciálnym zamestnancom alebo stážistom,“ dodala Alica Smolíčková z referátu medzinárodných vzťahov a protokolu. Daniela Guzmová z oddelenia súdnych činností dodala, že „si váži spoluprácu s Právnickou fakultou Univerzity Komenského v Bratislave, ktorá poskytla Najvyššiemu správnemu súdu Slovenskej republiky a jeho Kancelárii opäť priestor na odprezentovanie ich činnosti na univerzitnej pôde.“
Najvyšší správny súd Slovenskej republiky na podujatí reprezentovala taktiež predsedníčka senátu Elena Berthotyová, ktorá vystúpila v súdnej sieni univerzity s prednáškou Chcem byť sudca a Najvyšší správny súd Slovenskej republiky.
Zverejnené dňa: 31. marec 2023