Sudcovia a prokurátori zo Slovenskej republiky navštívili viaceré európske inštitúcie

V úvodný deň stáže sa niekoľkočlenná slovenská delegácia stretla s európskym prokurátorom za Slovensko JUDr. Jurajom Novockým, PhD. V sídle Úradu Európskej prokuratúry spolu diskutovali o činnosti a pôsobnosti úradu, ale aj o systéme registratúry spisov a vedení elektronickej registratúry. V Luxemburgu sa členovia stáže zúčastnili aj na vypočúvaní Súdneho dvora Európskej únie (Odvolanie – Dumping – Dovoz určitých liatinových výrobkov s pôvodom v Čínskej ľudovej republike a Indii – Uloženie konečného antidumpingového cla a konečný výber cla). Neskôr ich prijala sudkyňa Všeobecného súdu Európskej únie JUDr. Beatrix Ricziová, PhD.

V Štrasburgu slovenská delegácia sudcov a prokurátorov navštívila Európsky súd pre ľudské práva, kde sa stretli so slovenskou sudkyňa Európskeho súdu pre ľudské práva JUDr. Alenou Poláčkovou. V záverečný deň účastníci stáže navštívili tiež Radu Európskej únie, kde sa zúčastnili na konferencii o úlohe Justičnej akadémie Slovenskej republiky v európskom politickom prostredí.

Päťdňovú stáž zorganizovala Justičná akadémia Slovenskej republiky v rámci projektu Rozvoj systému špecializovaného vzdelávania sudcov a justičných zamestnancov (Operačný program Efektívna verejná správa).

Zverejnené dňa: 20. október 2022