Vo výberovom konaní na dve miesta sudcu najvyššieho správneho súdu boli úspešní dvaja kandidáti

Výberová komisia na základe hodnotenia a výsledkov odporučila predsedovi najvyššieho správneho súdu podať návrh Súdnej rade Slovenskej republiky na preloženie úspešného uchádzača Michal Dzurdzíka z Krajského súdu v Bratislave na výkon funkcie sudcu na Najvyšší správny súd Slovenskej republiky.
 
V prípade ďalšieho úspešného uchádzača, ktorý nie je sudcom, Martina Tisa, výberová komisia odporučila predsedovi Najvyššieho správneho súdu Slovenskej republiky podať návrh Súdnej rade Slovenskej republiky na iniciovanie postupu vedúceho k overeniu predpokladov sudcovskej spôsobilosti a predloženie návrhu prezidentke Slovenskej republiky na vymenovanie do funkcie sudcu s pridelením na Najvyšší správny súd Slovenskej republiky. 
 
Najvyšší správny súd dostal do výberového konania štyri prihlášky. Procesu sa nakoniec zúčastnili traja uchádzači.
 
Výberový proces sa konal od 16. marca do 18. marca v sídle najvyššieho správneho súdu. Členky a člen komisie počas týchto dní overili odborné znalosti, všeobecný prehľad, schopnosť tvorivého myslenia, rýchlosť uvažovania, ale aj verbálny prejav a znalosť cudzieho jazyka troch uchádzačov.

Dvaja uchádzači, ktorí neboli sudcami, absolvovali výberové konanie aj
z písomnej časti (prípadová štúdia a písomné vypracovanie súdneho rozhodnutia).

Členmi výberovej komisie boli JUDr. Lajos Mészáros (vymenovaný predsedom najvyššieho správneho súdu z databázy kandidátov na členov výberovej komisie zvolených Súdnou radou SR),  Mgr. Lucia Berdisová, PhD., LL.M. a Mgr. Marianna Leontiev (vymenované predsedom Najvyššieho správneho súdu Slovenskej republiky z databázy kandidátov na členov výberovej komisie vymenovaných ministerkou spravodlivosti Slovenskej republiky), JUDr. Jana Hatalová, PhD. (zvolená Sudcovskou radou Najvyššieho správneho súdu Slovenskej republiky) a JUDr. Petra Príbelská, PhD. (zvolená plénom Najvyššieho správneho súdu Slovenskej republiky).

Zápisnicu z výberového konania na obsadenie dvoch voľných miest sudcu Najvyššieho správneho súdu Slovenskej republiky zverejní ministerstvo spravodlivosti na svojom webovom sídle.

Zverejnené dňa: 18. marec 2022